Две демонстрации се проведоха днес в подкрепа на предложения за

...
Две демонстрации се проведоха днес в подкрепа на предложения за
Коментари Харесай

Демонстрации в подкрепа на Стефан Янев, той благодари за подкрепата

Две демонстрации се организираха през днешния ден в поддръжка на оферти за освобождение от поста министър на защитата Стефан Янев. А той благодари във Facebook за обществено изразената поддръжка за него.

" Обръщам се с изключителна благодарност към българските жители, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв метод не мога да бъда повече част от тази държавна структура. Специално благодаря на тези от Вас, които през днешния ден излязохте и обществено изразихте своята поддръжка. Това ми връща вярата, че нашата страна има бъдеще ", написа Янев в обществената мрежа.



За на следващия ден е плануван нов митинг в поддръжка на Стефан Янев пред Народното събрание, което ще гласоподава промяната му като министър на защитата с оферти за поста Тодор Тагарев, съобщи БНР.

По-рано довечера недоволните от поисканата премахване на Стефан Янев от кабинета се събраха пред Министерския съвет.

С крясъци „ Оставка “ и апели Стефан Янев да стане министър председател, протестиращите в поддръжка на сегашния министър на защитата, който е някогашен длъжностен министър председател, затвориха придвижването по бул. „ Дондуков “.

Събитието бе свикано от група, оповестила се като „ Пазители на правото и демокрацията “, а причините в отбрана на Стефан Янев повтарят позицията му от Facebook обявата от нощес.

Според групата Янев се осмелил да изрече неуместната истина, че България е длъжна да показва позиция единствено в отбрана на националните си ползи, а политиката на държавното управление се дефинира като нездравословна.

Друг митинг в поддръжка на министъра и някогашен длъжностен министър председател стартира малко преди 15 часа - там хората също споделиха поддръжката си за заетата от Стефан Янев позиция.

Междувременно Съюзът на офицерите от запаса и запаса също се причисли към поддръжката за Янев, като в писмо до премиера се показва неразбиране от кадровата рокада във военното министерство, а обвиняванията в несъответстващо държание към настоящия министър се дефинират като неоснователни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР