Две дежурни детски градини отваря столичният кмет Йорданка Фандъкова за

...
Две дежурни детски градини отваря столичният кмет Йорданка Фандъкова за
Коментари Харесай

Фандъкова отваря две детски градини за децата на медиците от Covid отделенията

Две дежурни детски градини отваря столичният кмет Йорданка Фандъкова за децата на лекари и личен състав в лечебните заведения, които лекуват жителите от Covid. Това излиза наяве от пост на Фандъкова във фейсбук.

" За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Covid-отделенията в софийските лечебните заведения отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Предложих тази опция на шефовете на лечебните заведения, които разговаряха с екипите си в Covid-отделенията. Над 80 са децата на медиците, за които досега събрахме информация и ще осигурим грижа денем, до момента в който техните родители се грижат за болните от Covid ", посочи тя.

Кметът благодари на шефовете 124-а и 117-а детска градина – госпожа Димитрова и госпожа Врачева и на техните екипи, които се съгласиха да отворят и да работят с децата на медиците. “Заедно с тях до края на седмицата ще създадем нужната организация за приема на децата”, уточни тя..

124 детска градина се намира наоколо до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в " Младост " е до Окръжна болница " Св. Анна " и " Софиямед ".

" Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще сътвори огромни неудобства за доста семейства в София, освен тези на медиците. Но съм уверена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които сега лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях ", заключи Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР