Две бунтовнически групи от региона Дарфур в Судан казват, че

...
Две бунтовнически групи от региона Дарфур в Судан казват, че
Коментари Харесай

Гражданска война в Судан: Бунтовниците Джем в Дарфур се присъединяват към армейската битка срещу RSF

Две размирен групи от района Дарфур в Судан споделят, че ще се бият дружно с армията в гражданската война в страната.

Това се случва, откакто паравоенните Сили за бърза поддръжка (RSF) реализираха огромни триумфи в Дарфур, където бяха упрекнати в етническо пречистване.

Лидерът на бунтовниците Джибрил Ибрахим сподели пред BBC Newsday, че " желаят да защитят своите цивилни " от RSF, които съгласно него погребват хора живи.

Той сподели, че решението да сплоти сили с армията не е било елементарно.

Лидерът на Движението за правдивост и тъждество (Jem) сподели, че е лиши седем месеца за реализиране на съглашение.

Отношенията сред Джем и суданската войска са тежки. Братът на господин Ибрахим беше погубен от армията, който преди този момент беше водач на групата.

Джем и Суданското освободително придвижване (SLM) взеха оръжие в Дарфур през 2003 година, обвинявайки държавното управление, че маргинализира чернокожите африкански общности в района.

След това държавното управление активизира арабски милиции против тях, което докара до това, което беше разказано като първия геноцид на 21-ви век.

Тези милиции от този момент се трансформираха в RSF и още веднъж бяха упрекнати в жестокости против чернокожи африкански групи, до момента в който навлизаха в Дарфур.

RSF отхвърли отговорността за убийствата с отчети за стотици избити хора предходната седмица.

Съвместно изказване на Джем и SLM гласи: „ Обявихме преустановяване на всевъзможен неутралитет и присъединение към военните интервенции на всички фронтови линии без съмнение. "

Г-н Ибрахим изрази угриженост по отношение на напредъка на RSF, като сподели, че се притеснява, че Судан ще се окаже разграничен.

Има опасения, че може да разгласи свое лично държавно управление в бедния, разкъсван от война западен район.

Още за спора в Судан:

Етническо пречистване, осъществено в Судан, Обединеното кралство споделя „ Видях тела, захвърлени в всеобщия гроб на Дарфур “ Губернаторът на Западен Дарфур е погубен след изказване за геноцид. Какво се случва в Судан? Лесно управление

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР