Двата последни руски изтребителя МиГ-29 от общо шестте, които бяха

...
Двата последни руски изтребителя МиГ-29 от общо шестте, които бяха
Коментари Харесай

Двата последни МиГ-29, подарени на Сърбия от Русия, пристигнаха в Белград

Двата последни съветски изтребителя МиГ-29 от общо шестте, които бяха подарени от Москва на Белград, дойдоха в Сърбия, заяви ТАСС, базирайки се на сръбското министерство на защитата.

Вчера следобяд на военното летище Батайница с военнотранспортен аероплан Ан-124 " Руслан " са били доставени още два самолета МиГ-29. Самолетите са били превозени в отчасти раздрънкан тип. Първите два изтребителя дойдоха в понеделник вечерта. Тържествената гала по предаването на ескадрилата ще се състои през днешния ден по обяд.

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин съобщи, че шестте изтребителя ще вземат участие в парада в чест на освобождението на сръбската столица от немската войска на 20 октомври.

Сърбия ще получи безплатно от Русия също 30 танка Т-72 и 30 бойни разследващи коли БРДМ-2. Също по този начин се разисква въпросът за системи " Бук-М1 ", " Бук-М2 " и зенитно-ракетен комплекс " Тунгуска ". През 2018 година Беларус ще съобщи на Сърбия осем самолета Миг-29 и два дивизиона зенитни ракетни комплекси " Бук " с изискването, че Белград ще заплати ремонта и модернизацията им./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР