Двата пожара на територията на община Асеновград бяха локализирани, съобщиха

...
Двата пожара на територията на община Асеновград бяха локализирани, съобщиха
Коментари Харесай

Локализираха двата пожара край Асеновград

Двата пожара на територията на община Асеновград бяха локализирани, оповестиха от общината. Пожарникари, доброволци, горски чиновници и локални поданици от регионите на с. Мостово и вр. „ Баба “ към този момент побеждават в борбата против огъня, горящ в трудно налични гористи местности. Часове бяха нужни, с цел да се локализира огнената буря, разразила се високо в планината. Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев оповестява, че към 21:30 ч. пламъците на вр. „ Баба “ са съвсем овладени.

„ Тази вечер оставаме в очакване и се надяваме пожарът да е сподавен изцяло. Благодаря на всички смели мъже, че доближиха и остават там през цялата нощ - покрай мястото, откъдето е зародил огънят, с цел да реагират навреме при нужда! Благодарен съм и на екипажа от 24-та Авиобаза - Крумово – помощта им е скъпа! “, показва доктор Грудев.

Другият пожар – край местността „ Кабата “ също е овладян. Той е зародил в непосредствена непосредственост от конюшня и се е разпрострял на към 5 дка настрана от оградата на обекта. Благодарение на бързите дейности на чиновниците, кметския наместник на с. Мостово Райчо Тютюнджиев и два екипа пожарникари, пламъците са били потушени навреме. Всяка минута там е била от извънредно значение, защото е съществувала действителна заплаха огънят да се трансферира в боровата гора поради вятъра и сухия терен и посредством върховете на дърветата да доближи до селата и близката околност, в която са ситуирани десетки къщи за посетители. В гасенето на пожара, като доброволци, са се присъединили 30 чиновници от конната база. В региона на огнената буря на нощно дежурство остават хора, които да наблюдават за обстановката и при нужда да реагират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР