Двата най-големи оператора на центрове за данни в света се

...
Двата най-големи оператора на центрове за данни в света се
Коментари Харесай

Центровете за данни се запасяват с дизел, за да подсигурят резервните си генератори


Двата най-големи оператора на центрове за данни в света се запасяват с дизелово гориво за електрогенератори, до момента в който енергийната рецесия, провокирана от нахлуването на Русия в Украйна, заплашва да спре електроподаването в Европа през зимата, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Американските компании за цифрова инфраструктура " Екуиникс " (Equinix) и съперникът му " Диджитал Риълти Тръст " (Digital Realty Trust) обявиха, че купуват спомагателни количества дизелово гориво, с цел да подсигурят аварийното зареждане и непрекъсната работа в своите европейски центрове за данни.

" Изготвяме проекти за изключителни обстановки, откогато избухна войната в Украйна ", сподели Гари Ейткенхед, старши вицепрезидент на " Екуиникс " за Европа, Близкия изток и Африка. Не чакаме да действаме на дизелово гориво за повече от няколко часа или в най-лошия случай - за ден, само че имаме подготвеност да го създадем и за цяла седмица, добави той.

" Екуиникс " има 89 центъра за данни в 29 града в Европа, Близкия изток и Африка, до момента в който " Диджитал Риълти Тръст " - повече от 110 в 13 европейски страни, в това число Англия, Франция и Германия. Двете софтуерни компании, търгувани на Уолстрийт, имат пазарна капитализация от надлежно 64 милиарда $ и 38 милиарда $.

Компании, които дават сериозно значима и енергоемка инфраструктура, като центрове за данни и телекомуникационни мрежи, бързат да изготвят проекти за изключителни обстановки, с цел да избегнат спирания на услугите.

" Би Ти Груп " (BT Group), най-голямата телекомуникационна група във Англия, съобщи, че въпреки да не търси в допълнение аварийно зареждане за зимата, тя ще преценя кой от нейния некритичен хардуер може да бъде изключен, с цел да понижи потреблението на сила през идните месеци.

Друга английска компания, отдаваща чартърен съоръжение, чието име не беше посочено, заяви, че е конфигурирала спомагателни дизелови генератори.

Центровете за данни по света употребяват към 200-250 тераватчаса електрическа енергия годишно, което е еквивалентно на 1 % от общото й световно търсене, съгласно данни на Международната организация за силата (МАЕ).

Компаниите за центрове за данни са склонни да доставят сила от мрежата или непосредствено посредством съглашения за закупуване на електрическа енергия. Все отново те съвсем постоянно имат и аварийни дизелови генератори, с цел да подсигуряват, че услугите им могат да продължат при положение на несигурно електрозахранване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР