Дванадесетокласничка от средно училище "Иван Вазов" във Вършец е сред

...
Дванадесетокласничка от средно училище "Иван Вазов" във Вършец е сред
Коментари Харесай

Ученичка от Вършец се нареди сред най-добрите в конкурса Будителят си ти

Дванадесетокласничка от приблизително учебно заведение "Иван Вазов " във Вършец е измежду 10-те най-талантливи създатели, отличени в националния конкурс "Будителят си ти ", който се организира в София. Мария Митрова взе участие с есе на тематика "Добрите каузи са към нас ".
"Не трябваше да приказваш за старите будители, а по какъв начин самият ти си будител. Повечето хора споделят, че будителите не съществуват, което не е по този начин. Всеки един от нас е будител. Писах за 11 каузи, дарителски акции, които сме организирали нашето учебно заведение. Направихме си клуб преди 4 години, който кръстихме "Добротворци ". Най-много оказваме помощ на деца в неравностойно състояние и от обществено слаби фамилии ", сподели Мария Митроваза своето присъединяване в състезанието.
Жури на състезанието са кореспонденти, телевизионни водещи и литератори. Те сортират 10-те най-хубави есета, измежду които и това на Мария Митрова. Точно класиране няма, сподели още надареното момиче от Вършец.
"Нямаме строго избрани позиции. Казаха, че всеки един от нас е победител. "
Това е 18-ата премия за Мария Митрова от народен конкурс. Преди тази победа тя печели състезанието на Ловно-рибарското съдружие на България.
Мария Митрова счита да продължи образованието си тук, в България. Тя се е насочила към няколко специалности, измежду които право, интернационалните връзки и публицистика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР