Дванадесет от най-големите испански производители на продукти и технологии, свързани

...
Дванадесет от най-големите испански производители на продукти и технологии, свързани
Коментари Харесай

Испански фирми от отбранителната индустрия търсят сътрудничество с български партньори

Дванадесет от най-големите испански производители на артикули и технологии, свързани с защитата взеха присъединяване в Българо-испански бизнес конгрес. Форумът има за цел да покаже капацитета и опциите на българския защитителен бранш и да разпознава вероятни области за бъдещо съдействие и коопериране в подтекста на настоящите европейски начинания в областта на защитата като Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата (PESKO) и Европейската стратегия за индустриално развиване в региона на защитата (EDIDP). Събитието беше намерено от заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова. В него взеха присъединяване и националните шефове по въоръженията на Р България и Кралство Испания ген. Красимир Кънев и адмирал Гонзалес Гомес, както и представители на над 25 български компании.

По думите на зам.-министър Иванова EDIDP бележи нов стадий в уговорките на Европейски Съюз във връзка с отбранителната промишленост на държавите-членки. „ Програмата има за цел да сътвори една по-конкурентоспособна, интегрирана и новаторска отбранително-технологична и индустриална база, която да подсигурява освен по-високо равнище на самостоятелност на Европейски Съюз, само че и сигурността на европейските жители. А не на последно място, ще способства за стопански напредък и претовареност в целия Европейски Съюз “, акцентира тя.

Икономическият зам.-министър посочи още, че секторът на защитата е един от най-важните браншове за стопанската система на всяка една страна. Тя изрази удовлетворение от устойчивия растеж на приходите от артикули и услуги в тази област. И добави, че софтуерният потенциал на нашите обичайни производители на отбранителна продукция е добре прочут, само че секторът е невъобразим без осведомителните и информационните технологии. „ Космическото пространство основава нови благоприятни условия за научни проучвания. Можем да се гордеем, че в тази област работят новаторски български МСП “, съобщи зам.-министър Иванова. Министерството на стопанската система интензивно спомага за установяването на дълготрайни индустриални съдействия, предизвиква българските компании да вземат участие в начинания, стратегии и действия на НАТО и Европейски Съюз с индустриална устременост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР