Дванадесет души се удавиха, опитвайки се да стигнат до помощите,

...
Дванадесет души се удавиха, опитвайки се да стигнат до помощите,
Коментари Харесай

Хора се удавиха в опит да достигнат до помощи в Газа

Дванадесет души се удавиха, пробвайки се да стигнат до помощите, доставени със аероплан край плаж в Газа, оповестиха палестинските здравни управляващи на фона на възходящите опасения от апетит близо шест месеца след началото на военната акция на Израел.

Видеозаписът от хвърлянето на помощите от самолета в понеделник демонстрира тълпи от хора, които тичат към плажа в Бейт Лахия в северната част на Газа, до момента в който сандъци с парашути се спускат надолу, по-късно хора, намиращи се надълбоко във водата и тела, които биват изтегляни на пясъка.

Във Вашингтон Пентагонът съобщи, че три от 18-те пакета с помощи, хвърлени по въздуха в Газа в понеделник, са имали неизправности с парашутите и са паднали във водата, само че не може да удостовери дали някой е умрял, пробвайки се да доближи до помощта.

Това беше последният от поредицата произшествия, свързани със смъртни случаи по време на доставките на помощи в пренаселената палестинска територия, където някои хора се хранят с бурени, с цел да ядат, и пекат едвам кадърен за консумация самун от животинска храна.

На парче хартия, извлечено от въздушния десант в понеделник, на арабски език е написано върху американското знаме, че помощта е от Съединени американски щати.

На видеото се виждаше по какъв начин на плажа се изтегля явно безжизненото тяло на млад мъж, очите са отворени, само че не помръдват, а различен мъж се пробва да го съживи с компресии на гръдния панер, до момента в който някой споделя: " Всичко свърши. "

„ Той плуваше, с цел да вземе храна за децата си, и беше страдалчески погубен “, сподели мъж, изравен на плажа, който не назова името си.

„ Трябва да доставят помощ през сухопътните преходи. Защо вършат това с нас? “, добави той.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР