Двамата задържани заради дрога за близо 3 милиона лева при

...
Двамата задържани заради дрога за близо 3 милиона лева при
Коментари Харесай

Задържаните край Пловдив заради марихуана за 3 милиона искаха на свобода, но ги оставиха в ареста

Двамата арестувани поради дрога за близо 3 милиона лв. при акция на ДАНС, ГДБОП-Пловдив и Криминална полиция, остават дефинитивно в ареста. Това реши през днешния ден състав на Апелативен съд- Пловдив. Магистратите потвърдиха определението на Окръжен съд Пловдив от предходната седмица, като сметнаха, че най-адекватната мярка за двамата мъже се явява „ задържане под стража ”.
Прочетете още
Припомняме, че двамата бяха арестувани при незабавна акция, която беше взаимна от ДАНС, ГДБОП и ОД на МРВ Пловдив. Полицията е работила по сигнал, който е гласял, че автомобил ще транспортира стока по Автомагистрала „ Тракия “. Известно е било, че опиатът е тръгнал от Западна Европа, а крайната точна е била Турция. 

По време на акцията, откакто МПС-то е било спряно, последвала задълбочена инспекция. В автомобила били открити 24 кашона.  Всеки от тях цялостен с марихуана - в 10 кашона имало по 6 пакета, а в 14 - по 5 пакета. Общото им тегло било над 130 кг. марихуана, оценени на стойност от близо 3 милиона лв..

В предишно съвещание стана ясно, че  кашоните с опиатите са били принасяни от едното МПС в другото от обвинения Борисов, който категорично си е поставил ръкавици, с цел да извърши тези дейности.  Разследването по отношение на други лица продължава, някой от тях са се укрили и занапред ще се обясняват елементи. 

За това действие законът планува 5 до 15 години и санкция до 20 000до 100 000. Решението на Окръжен съд не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд. 

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР