Двамата пилоти на разбилия се вчера изтребител МиГ-21 в Хърватия

...
Двамата пилоти на разбилия се вчера изтребител МиГ-21 в Хърватия
Коментари Харесай

Откриха живи двамата пилоти на падналия МиГ-21 в Хърватия

Двамата водачи на разрушилия се през вчерашния ден изтребител МиГ-21 в Хърватия са открити живи. Това заяви хърватското министерство на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетът МиГ-21 на хърватските военновъздушни сили се разруши край град Дарувар на 120 км източно от Загреб по време на подготвителен полет.

От ведомството прецизираха, че самолетът се е разрушил в слабонаселена гориста околност край Слатина, Вировитичко-Подравска област, по време на плануван подготвителен полет към 14 часа локално (15 часа българско време).

Двамата водачи са катапултирали и са се приземили сполучливо.

Те са в устойчиво положение, няма заплаха за живота им и ще бъдат прегледани в болница.

На мястото на случая незабавно са били изпратени два хеликоптера Mi-171 SH на хърватските военновъздушни сили, военната полиция и безпилотен летателен уред, които да оказват помощ за спасяването на водачите. Ангажирани в акцията са били също гражданска отбрана, пожарникари, хърватската планинска избавителна работа, служители на реда и ловци.

„ Ютарни лист “ осведоми по-рано, че по неофициални данни случаят е станал поради отвод на мотора.

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, който е в Тирана за срещата на върха ЕС-Западни Балкани, сподели, че е разговарял за случая с министъра на защитата Марио Баножич, който отивал към мястото, където е паднал самолетът.

Двамата водачи са живи, единият е ранен, а самолетът е открит. Това е бил постоянен подготвителен полет и явно повода за рухването на самолета е техническа щета, само че следствието ще откри защо става дума, Пленкович сподели в изказване пред кореспонденти.

В този миг, в обстановката в която съм в този момент, нямам повече информация, само че се веселя, че водачите са живи, добави Пленкович.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР