Двамата от най-големите млекопроизводители Димитър Маджаров и Димитър Зоров са

...
Двамата от най-големите млекопроизводители Димитър Маджаров и Димитър Зоров са
Коментари Харесай

Димитър Маджаров и Димитър Зоров са предприели спешна ПР кампания

Двамата от най-големите млекопроизводители Димитър Маджаров и Димитър Зоров са подхванали незабавна ПР акция в няколко десноцентристки медии за “изпиране” на своето олигархично минало и близки връзки с Бойко Борисов. Не е загадка,че Зоров и Маджаров бяха едни от най-близките предприемачи до някогашния министър председател от Банкя,като даже Зоров това лято се беше изпокрил в Гърция с двама други лакеи на Баце – някогашният началник на Фонд”Земеделие” Румен Порожанов и някогашният началник на ФК”Левски” Иво Тонев.Цяло лято тримата обикаляха най-луксозните питейни заведения и заведения за хранене на Халхидики,докато крояха проекти за нови далавери при вероятно възобновяване на Борисов на властта.Тъй като това не се случи те подхванаха мощна ПР акция в десни медии, с цел да се подмажат на новата власт.

Нека напомним материал на уеб страницата Narod.bg,според който двамата мастити млекари са били касичка на Борисов:

Проучване на асоциация „ Активни потребители” сочи, че в огромна част от пресните млека на пазара са подправени – в тях се влага млечна пудра или така наречен изсъхнало мляко, разкри Narod.bg.

Това се демонстрира имитация на хранителен артикул и машинация, ориентирана към потребителите. На процедура се употребява по-евтината суровина и се заобикалят проблемите, свържете се с доставката, превоза, съхранението, тестването. Накратко – печелят се повече пари!

Основните играчи в следващата скица за пари за сметка на фамилията на българския народ играят двама от олигарсите на Баце в млечния бизнес – Димитър Зоров и Димитър Маджаров, научи Narod.bg, които от години играят ролята на касичка на ГЕРБ.

Зоров, който е персонален другар на сикаджията Бойко Борисов, е лапнал 10 милиона лв. директна помощ от Държавен фонд „ Земеделие” без да е ясно защо са отпуснати парите. Новината разкри преди време извънредно пред Narod.bg предприемач, който от годините се пробва да се оцелее в страницата на хунтата ГЕРБ.

Отделно от този състудент на Баце от ченгесарската школа в Симеоново е гушнал други 20 милиона лв. по схемата „ Училищен плод и мляко” в София и цялата страна.

Нека първо да разясним какво съставлява млечната пудра, написа и „ Уикенд”. Това е изсушено сурово мляко – т.е. от него е отстранена вода, която е близо 90% от тежестта. В това положение има доста по-дълъг период на валидност и е по-удобно за превоз и предпазване, тъй като не са нужни цистерни и хладилни условия.

Разбира се, всяко софтуерно преимущество има и отрицателна страна. При процесите на сушене, който в региона на промишлеността е термичен, в млякото се развива химични процеси, при които се разпадат редица хранителни субстанции и се образуват като такива.

Някои от тях са безобидни, само че други водят пораждат на карциногенни съединения. Важно е да отблегнем, че млечната пудра не е отровна, само че в процеса на нейното произвеждане се губят част от потребните субстанции, изчезват приятните аромати и усет, а на тяхно място нарастват количествата на нежеланите артикули – да вземем за пример някои цветни и ароматни съединения, карбонилни артикули.

Потребителите са най-потърпевши, когато в прясното мляко се прибавя млечна пудра. Те „ печелят” артикул с по-ниска хранителна стойност. В него има по-малко витамини и други потребни субстанции и повече добавки. Остава въпросът дали откакто мандрите злоупотребяват с най-простия млечен артикул, може да се има вяра в качеството и сигурността на другите индустриални млечни храни.

Възможно решение за казуса е слагането на надзор и проследимост в търговията с млечна пудра на едро. Би трябвало всеки производител на млечни артикули да заявява обстоятелството, че употребява млечна пудра в производството, както и количеството, закупени от предприятието.

Това е въпросът, касаещ регулацията на бранша, само че за жалост е редния проблем на българската млечна промишленост, който изисква и незабавна смяна в закона и процедурите на контролните служби.

Миналия февруари Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби пет компании, в това число и никогата „ Ел Би Българикум “, защото като са продавали кисело мляко по стандарт БДС в кофички от полипропилен, вместо това по стандарта кофички от полистирен.

Имуществени наказания са наложени на „ Обединена Млечна Компания “ ЕАД (74 186 лева.), на „ Ел Би Българикум “ ЕАД (18 213 лева.), „ Комплектстрой “ ЕООД (на 11 800 лева.), „ Димитър Маджаров – 2 “ ЕООД (38 915 лева.) и на „ Полидей – 2 “ ООД (16 305 лева.) за осъществени нарушавания по член 29 от Закон за защита на конкуренцията – общата възбрана за нелоялна конкуренция.

Източник: Wow-media.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР