Двамата обсъдиха възможностите за нови инвестиции в града под тепетата

...
Двамата обсъдиха възможностите за нови инвестиции в града под тепетата
Коментари Харесай

Здравко Димитров на среща с Дан Шомон: Ще се побратими ли Пл...

Двамата разискаха опциите за нови вложения в града под тепетата и поддръжка за реализацията на стратегическия план за доставяне с чиста питейна вода от бент. „ Въча “

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и политическият и бизнес съветник Дан Шомон се срещнаха, с цел да обсъдят опциите за привличане на нови вложения в Община Пловдив.

„ Коментирахме и нуждата да се търси поддръжка на съществени компании за реализацията на стратегическия за Пловдив план за доставяне с чиста питейна вода от бент. „ Въча “, съобщи след срещата Здравко Димитров. „ Този план е моя персонална идея, до момента в който бях регионален шеф и считам, че неговата реализация не трябва да се отсрочва, тъй като той е значим освен за Пловдив, само че и за целия район “, съобщи кметът.

По думите му Дан Шомон е впечатлен от Пловдив от културно-историческото завещание, големия му капацитет и от пловдивчани.

Има концепция да предложи на Пловдив да се побратими с град в Съединени американски щати, където има огромна българска общественост. Освен това е изразил предпочитание още веднъж да посети града като идващият път ще бъде съпроводен от представители на бизнеса.

Дан Шомон бе посетител на Пловдив по покана на Младежката асоциация по политически науки, която събра на свое събитие представители на академичната общественост, международни специалисти по интернационална политика и хора от локалната власт. Шомон е дълготраен консултант на Барак Обама като сенатор и президент. Сред гостите бе и Владимир Петрович (посланик на Сърбия в Съединени американски щати в интервала 2009 година – 2013 година ) и проф. Румен Кънчев, който е специалист по интернационална сигурност и геополитика. Официален посетител на събитието бе кметът на Пловдив Здравко Димитров, който получи подарък от администрацията на Джо Байдън посредством Дан Шомон.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР