Двама зрители загинаха, а други бяха ранени по време на

...
Двама зрители загинаха, а други бяха ранени по време на
Коментари Харесай

Двама младежи загинаха по време на рали в Белгия

Двама фенове починаха, а други бяха ранени по време на ралито „ Кондроз “ в Белгия, съобщи за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга. Това беше доказано от локалната полиция. Инцидентът се случи към 15:30 ч. следобяд в Уанз, градче покрай Лиеж.

По първични данни се счита, че колата на спортното дуо Емерик Рари и Фабрис Анри е излязла от пистата заради аквапланинг. Жертвите са 16-годишно момиче от Аню и 18-годишен юноша от Юи.

„ Колата удари дребна стена, по-късно се приземи на страна и удари група фенове, която стоеше в зона, неразрешена за аудитория “, сподели уредникът. Според прокуратурата в Лиеж броят на ранените фенове не е обяснен. Един фен и член на екипажа бяха откарани в близката болница за обзор. Животът им е отвън заплаха. 

Организаторите на надпреварата неотложно взеха ограничения за гарантиране на сигурността и отложиха последния стадий от ралито. „ Никакъв подиум, нито гала по връчване на премиите няма да бъдат проведени “, споделиха уредниците в прессъобщение. Започнато е следствие. 

Това не е първият сходен случай по време на рали „ Кондроз “. През 2003 година почина 14-годишен фен, а през 2011 година гибелта си откриха двама души. През 2018 година почина навигатор при удар на колата му в дирек.  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР