Двама заподозрени бяха арестувани в , след като властите в

...
Двама заподозрени бяха арестувани в , след като властите в
Коментари Харесай

Арести в Сърбия заради мъртви мигранти, открити в Парагвай

Двама обвинени бяха задържани в, откакто управляващите в Парагвай откриха телата на седем мъже в корабен резервоар. Сръбските управляващи считат, че обвинените са се пробвали да вкарат мъжете в Европейски Съюз.
Мароканец и алжирец бяха арестувани в Сърбия, откакто парагвайски чиновници откриха разлагащи се тела в пратка тор, заяви сръбската полиция.
Сръбските управляващи обявиха, че двамата мъже са „ обвинени в скрит план с други неидентифицирани лица за настаняване на в железопътен транспортен резервоар “.
 Контейнер с тор от Сърбия докара 7 натрупа в Парагвай Контейнер с тор от Сърбия докара 7 натрупа в Парагвай
Парагвайската полиция откри останките на седем души в напреднала фаза на разложение в резервоар с тор, дошъл в страната от Сърбия,...
Твърди се, че обвинените целели нелегално да транспортират седем пасажери от Сърбия в прилежаща Хърватия. За разлика от Сърбия, Хърватия е член на Европейски Съюз. Контейнерът обаче се озова в Парагвай, където предходната седмица бяха открити останките на мъжете.
Не беше ясно по кое време са умряли мигрантите.
Сръбските управляващи обявиха, че арестуваните ще бъдат упрекнати в контрабанда на хора, само че не са повдигнати обвинявания за гибелта на мигрантите.
Сърбия е ситуирана на по този начин наречения балкански миграционен път, по който над милион бежанци и търсещи леговище се пробват да получат достъп до богати страни от Европейски Съюз по време на пика на бежанската рецесия през 2016 година Оттогава Европейски Съюз и неговите съседи ускориха граничния надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР