Двама загинали и 10 ранени при взрив на туристически автобус

...
Двама загинали и 10 ранени при взрив на туристически автобус
Коментари Харесай

Двама загинали и 10 ранени при взрив на туристически автобус в Кайро

Двама починали и 10 ранени при гърмеж на туристически рейс в Кайро
Двама туристи от Виетнам са починали, а още 10 са ранени при терористично нахлуване над рейс покрай пирамидите в Гиза, Кайро. Това заяви Министерството на вътрешните работи на Египет.

По-рано бе обявено, че вследствие на детонацията са потърпевши двама туристи от Китай.

„ В 18.15 ч. локално време самоделно взривно устройство е избухнало в Гиза до момента в който прекосявал рейс с 14 виетнамски туристи, причинявайки гибелта на двама и ранявайки 10 туристи, измежду които и туристическия гид и лидера на рейса, и двамата с египетско поданство. Силите на реда са на мястото, събитията се проверяват ”, се споделя в известието, представено от РИА Новости.

По информация на българското посолство в Кайро, към този миг няма данни за потърпевши български жители при днешната детонация в рейс с туристи в египетската столица.

Според Скай Нюз гърмежът е станал на фона на стягането на ограниченията за сигурност на значими места в египетската столица.
 Пострадали са и двама туристи от Китай Пострадали са и двама туристи от Китай / БГНЕС
Египет се бори с джихадистки бунтовници в северния Синайски полуостров, откогато военните смъкнаха бувшия президент Мохамед Морси през 2013 година Те са правилни на терористичната формация „ Даеш “ от 2014 година и са поели отговорност за редица смъртоносни набези от този момент. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР