Двама явни свидетели в понеделник при разпит разказаха, че Ивайла

...
Двама явни свидетели в понеделник при разпит разказаха, че Ивайла
Коментари Харесай

Прокурор Кирилова: Според свидетели Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов

„ Двама очевидни очевидци в понеделник при разпит описаха, че Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов – Нотариуса, с цел да желае помощ. Разговорът е извършен през непознат телефон. Контактът е станал посредством Емил Писков, който им е правил юридически услуги. Той не е желал да прави това и преднамерено е споделил висок хонорар. “

Това съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова преди съвещанието в комисията за Нотариуса.

„ Комисията за Мартин Божанов – Нотариуса се образува след лъчение на Антиконрупционния фонд за една покруса и напън, който е упражняван против Ивайла Бакалова, с оглед задържането на нейния брачен партньор “, уточни още прокурорът. И заяви, че „ Мис България 2001 ” ще бъде извикана още веднъж на разпит.

Припомняме, че Илиана Кирилова беше поканена на чуване за повторно пред депутатите. Предният път тя отхвърли да се яви с претекст, че делата били следствена загадка . Пред народните представители се чака да приказва и апелативният прокурор на София.

Малко след започването на съвещанието избухна скандал в комисията . По искане на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид се направи втора инспекция на кворума. Установи се, че осем народни представители участват. Според ръководителя на комисията Никола Минчев няма спънка да се организира разискване, само че не и гласоподаване.

„ Стига сме правили предизборна акция на ПП-ДБ. Проверете кворума, има си правила, има си устав. Бяхте отхвърлен като ръководител на Народното събрание, само че очевидно би трябвало да бъде отхвърлен и от краткотрайната комисия, с цел да може да се научите да спазвате разпоредбите “, заяде се Хамид Хамид. Никола Минчев въпреки всичко направи инспекция на кворума и уточни, че в залата участват осем народни представители .

„ Няма кворум, само че продължаваме с чувания и разисквания. Няма логичност една краткотрайна комисия да не може да открива съвещание заради липса на кворум и неспособност за приемане на дневен ред “, изясни Минчев.

„ Атанас Атанасов доста плака през днешния ден, доста огромно оскърбление претърпя, тъй че заслужава да е ръководител на краткотрайната комисия “, сподели Хамид. След което и излезе от залата, където се организира съвещанието .

Впоследствие в залата, в която се организира краткотрайната комисия, влезе депутатът от ГЕРБ-СДС Маноил Манев. Според него пред залата трябвало да написа, че това е избирателен щаб на ПП-ДБ .

„ Разпускайте го този цирк, разпускайте предизборната акция и когато стартира, да я създадем както би трябвало “, прикани той. Според Маноил Манев в комисията се викат хора да бъдат не разпитвани и да излезе истината за Нотариуса, „ викаме хора, тричаме ги “ .

Мирослав Иванов от ПП-ДБ съобщи, че се търсят обикновени причини , с цел да не се организира съвещанието.

В саботирането на съвещанието, на което участва и градският прокурор Илияна Кирилова, която предходната седмица отхвърли да пристигна, се включи и депутатът от Българска социалистическа партия Зафиров, за който това е изгубено време и взе участие като фен в „ фамилните вражди “ на сглобката . От Българска социалистическа партия желаеха смяна на правилото, по който е образувана комисията, и надлежно те да получат двама представители. От „ ИТН “ /ИТН/ също по този начин се включиха и обявиха, че съвещанието на комисията е безсмислено .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР