Двама водолази успяха да заснемат редки изображения на гигантска сепия

...
Двама водолази успяха да заснемат редки изображения на гигантска сепия
Коментари Харесай

Водолази заснеха гигантска сепия в открито море


Двама водолази съумяха да снимат редки изображения на гигантска сепия с дължина 2,5 метра, плуваща край западния бряг на японския архипелаг, оповестява Българска телеграфна агенция.

Те описаха прекарването като " вълнуващо ".

Йосуке Танака и брачната половинка му Мики, инструктори по гмуркане в Тойука, западната префектура Хього, разбрали за находката от продавач на риболовни такъми, който забелязал гигантската сепия покрай повърхността в залива.

" И там беше гигантска сепия ", споделя Танака пред Агенция Франс Прес. " Нямаше пъргавите придвижвания на доста риби и морски същества ", добави той. " Пипалата и перките ѝ се движеха доста постепенно ".

Сепията изглеждала слаба и елементи от кожата ѝ сякаш се били отлепили от тялото, означи още Йосуке Танака. Размерът и големите ѝ очи бяха впечатляващи, сподели водолазът и показа, че си показва какъв брой мощна би трябвало да е сепията, с цел да нападна кит.

Известно е, че гигантските сепии се развиват във водите покрай Япония и от време на време са изхвърляни на брега, само че е доста рядко да бъдат следени по какъв начин плуват в морето.

" Беше вълнуващо. Мисля, че има няколко неща, които са по-редки " от тази панорама, сподели Танака. " Чувал съм, че не се знае доста за това творение... Ще се веселя, в случай че ни помогне да научим повече ", добави водолазът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР