Двама въдичари от Павликенско обогатиха личната си колекция с трофейни

...
Двама въдичари от Павликенско обогатиха личната си колекция с трофейни
Коментари Харесай

Хванаха гигантски бели амури край Павликенско

Двама въдичари от Павликенско обогатиха персоналната си сбирка с трофейни риби с внушителни размери. На кукичките се закачили бели амури, които били и главната цел на въодушевените риболовци.

Късметът първо се усмихнал на 39-годишния лесничей Тихомир Куев от Вишовград. Той хванал трофей с тегло 27 кг и дължина 114 см. Негов помощник с кепа бил Румен Цачев от Павликени. Въдичарят се натъкнал на голямата риба в региона на полуострова против стената. Двамата другари замятали в плитък сектор с към 3 метра дълбочина с дънни въдици от брега, оповестява " Борба ".

Пет дни по-късно, на 20 юни, към 9 сутринта, слуката споходила и на Румен Цачев, който вдигнал летвата още по-високо с амур 31 кг и 123 см. Ловил е на същото място, единствено че този път очевидец на улова станал различен запалянко – Ангел Йорданов от Павликени.

И двамата майстори идват на язовира особено за едри амури, тъй като знаят, че рибите излизат там да пасат от водораслите в плитчината. Печелившата въдица и в двата случая е била заредена с царевичка с повдигач, „ на косъм “, влакно 0,35 мм монофил и кука N 2.

Това са персонални върхове за Тихомир и Румен, въпреки че до момента имат в актива си много едри амури от този язовир. Двамата риболовци споделят, че най-често идват на бент. „ Ал. Стамболийски “, тъй като е покрай домовете им, а и държи титли. Те нормално играят вабанк: залагат единствено за едри риби – шарани и амури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР