Двама цивилни са били убити при руски атаки срещу източния

...
Двама цивилни са били убити при руски атаки срещу източния
Коментари Харесай

Пети ден Русия обстрелва Авдиевка

Двама цивилни са били убити при съветски офанзиви против източния украински град Авдиевка в събота, заяви в неделя Донецката регионална администрация, представена от Ройтерс.

При една от дребното си офанзиви от месеци насам съветската войска е направила набези против Авдиевка за пети следващ ден. Артилерийският обстрел е бил толкоз яростен, че чиновниците на службите за незабавна помощ не са съумели да извадят телата на починалите от разрушените здания.

Администрацията на Донецка област заяви в приложението „ Телеграм “ в неделя, че още един човек е бил ранен в друга част на региона.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви в неделя, че силите му са отблъснали 15 съветски офанзиви покрай Авдиевка, Тоненке и Первомайске в Донецка област, а съветските сили са направили тежки въздушни удари в региона.

Олег Синегубов, губернатор на Харковска област, също в Източна Украйна, заяви в неделя, че 54-годишна жена и 57-годишен мъж са били убити, а една жена е била ранена при съветско въздушно нахлуване през нощта.

Както Русия, по този начин и Съединени американски щати обявиха, че повишеното принуждение към Авдиевка е нова съветска атака.

Боевете са се засилили и в други браншове на 1000-километровия фронт. Високопоставен украински пълководец заяви, че конфликтите по на север са се „ влошили доста “, а различен съобщи, че съветските загуби в южните браншове на войната се усилват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР