Двама служители, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ

...
Двама служители, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ
Коментари Харесай

Уволниха служителите на МВР, отстранени след гонката в Стара Загора

Д вама чиновници, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ районно ръководство в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора, са уволнени. Това оповестиха от пресцентъра на полицията.

Те са освободени със заповед на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Лазар Христо. 

(*Видеото е архивно: " След гонката в Стара Загора: Клипове на очевидци започнаха да изчезват от обществените мрежи " )

аложеното дисциплинарно наказване „ уволняване “ е от 29 януари, със същата дата са прекъснати и служебните правни отношения с тях.

Причината за това е случаят, при който 58-годишен мъж почина гонка с полицията в Стара Загора.

Случаят е от 30 декември предходната година, към 21:00 часа. По него беше назначена дисциплинарна инспекция на служителите на реда, взели участие в случая. Окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане и назначи съдебномедицинска експертиза.

Разследването е предоставено от изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов на екип от следователи при Националната следствена работа в София. Във връзка с случая към този момент бяха освободени от служба двама висши ръководители от ОДМВР в Стара Загора. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР