Френският актьор Жерар Депардийо ще бъде изправен пред съд през

...
Френският актьор Жерар Депардийо ще бъде изправен пред съд през
Коментари Харесай

Жерар Депардийо ще бъде изправен пред съд през октомври

Френският артист Жерар Депардийо ще бъде изправен пред съд през октомври т. година поради хипотетични полови похищения, осъществени против две дами по време на фотосите на филм през 2021 година, предадоха информационните организации, като цитираха прокуратурата в Париж.

French actor Gérard Depardieu to be tried for sexual assault in October
— The Local France (@TheLocalFrance)
Депардийо, една от най-големите кино звезди на Франция, е в центъра на увеличаващ се брой обвинявания в полово посягане в последните години.

Актьорът беше на разпит в полицията през вчерашния ден, след което беше освободен. Той отхвърля да е направил каквото и да било престъпление. 

Един от юристите му - Кристиан Сен-Пале, съобщи пред телевизия Бе Еф Ем, че артистът е освободен, без да му бъде повдигнато обвиняване.

По-късно обаче управляващите оповестиха, че Депардийо ще бъде изправен пред съд.

В изказване на парижката прокуратура се споделя, че артистът е " свикан да се яви пред наказателния съд " след разпита, отбелязва Асошиейтед прес.

Процесът ще стартира през октомври " за полови похищения, които евентуално са били осъществени през септември 2021 година " против " две жертви, на снимачната площадка на кино лентата Les volets verts " ,  се споделя в публикуваното изказване. В него не се показват имената на хипотетичните жертви. 

В отворено писмо от октомври предходната година Депардийо заяви: " Никога, в никакъв случай не съм злоупотребявал с жена ".

Actor francés Gérard Depardieu enfrentará juicio por presuntas agresiones sexuales
— Agencia Venezuela News (@VNVenezuelanews)
Той е упрекнат и от повече от дузина други дами, че ги е тормозил, опипвал или полово насилвал. През 2020 година му бяха предявени предварителни обвинения в обезчестяване и полово посягане след недоволство от актрисата Шарлот Арну.  По това дело съдия-следовател завърши инспекцията си на 17 април и трансферира случая на парижката прокуратура, " с цел да го прегледа и да дефинира идващите стъпки в производството " , оповестиха управляващите в понеделник, 29 април, отбелязва Асошиейтед прес. 

Депардийо дълго време беше възприеман като национална икона във Франция. Той беше дипломат на френското кино по света и се радваше на интернационална популярност с няколко функции в Холивуд. Има номинация и за премия " Оскар " през 1991 г. 

Обвиненията против него разделиха френското общество, като някои дами го възприемат като знак на неспособността на страната да се оправи със половите похищения, осъществявани от авторитетни мъже.

Други, измежду които френският президент Еманюел Макрон и известни артисти, се оповестиха в отбрана на Депардийо, напомня Ройтерс. " Той е необикновен артист, талант на своето изкуство " , сподели президентът в края на предходната година. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР