Двама служители на Търговското представителство на Руското посолство ще напуснат

...
Двама служители на Търговското представителство на Руското посолство ще напуснат
Коментари Харесай

Руското посолство: Двама служители от Търговското ни представителство напускат България

Двама чиновници на Търговското посланичество на Руското посолство ще изоставен страната ни, оповестиха от посолството на Русия в България.

„ На 23 септември т.г. съветник-посланикът на Посолството на Русия в София беше поканен във Външното министерство, където му беше връчена вербална нота за оповестяване на чиновници на Търговското посланичество за „ личност нон грата “ в сходство с чл.9, пар.1 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година “, се споделя в известие на съветското посолство.

В него се показва, че на съветската страна „ не са били предоставени доказателства, че те са осъществявали активност, която е несъвместима с техния статут “.

„ Със страдание сме принудени да установяваме, че безоснователно изпъждане на двамата съветски дипломати не дава отговор на обичайно градивния темперамент на двустранните връзки.

Въпросните чиновници ще изоставен страната в посочения в нотата период. Руската страна си резервира право за ответни реципрочни ограничения, се показва в известието.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР