Двама служители на полицията в Своге са наказани дисциплинарно, съобщиха

...
Двама служители на полицията в Своге са наказани дисциплинарно, съобщиха
Коментари Харесай

Полицията откри невярна информация в сигнала за нападение в хижа край Своге

Двама чиновници на полицията в Своге са осъдени дисциплинарно , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

До това се стигнало откакто шефът на ОДМВР-София старши комисар Живко Коцев назначил комисия за осъществяване на дисциплинарна инспекция, за с изясняване на всички обстоятелства и условия във връзка с сигнала за нахлуване в хижа край Свог е. Проверката трябвало да обясни дейностите на полицейските чиновници по приемането и отработването на сигнала. След приключването ѝ са събрани задоволително данни за позволени нарушавания на двама служители на реда при осъществяването на служебните отговорности . Във връзка с това са им наложени дисциплинарни санкции.

От Министерство на вътрешните работи дават и повече информация по случая. На 2 октомври в Районно управление-Своге бил подаден сигнал, а след това и заявителски материал за зародило спречкване сред притежателите на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били застрашени със разпра и нападнати, като единият от тях получил голям брой удари по тялото. Заявено било също по този начин за разваляне и липса на разнообразни движимости от хижата.
 Мъже с джипове от Ботевград вилняха в хижа край Своге
Мъже с джипове от Ботевград вилняха в хижа край Своге

Провежда се следствие за нахлуване, побой и разваляне на имущество

При извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности обаче се оказало, че има основни несъгласия сред информацията, подадена от потърпевшия, и изясните действителни условия .

Установени са колите, както и всички хора, които са били в хижата в съответния миг. Трима от тях са арестувани за период до 24 часа. Установени и разпитани са голям брой очевидци. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 129 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура-Костинброд, Териториално отделение-Своге.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР