Двама са задържаните за търговия с вот при полицейска операция

...
Двама са задържаните за търговия с вот при полицейска операция
Коментари Харесай

Имало и втори задържан за купуване на гласове в Дупница

Двама са арестуваните за търговия с избор при полицейска интервенция в Дупница през вчерашния ден.

Работата по случая продължава, сподели на конференция през днешния ден шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров.

Той разгласи, че се проверява и сигнал, подаден от медия за нерегламентирана предзиброна пропаганда. БНР научи от собствен източник, че сигналът още веднъж е за Дупница.

Полицейската интервенция е подхваната след постъпила оперативна информация за пазаруване на гласове, осъществена е в дупнишкия квартал " Ценеви ", където живеят и роми, само че кварталът не е напълно ромски. 

Мъжете нямат роднинска връзка.

Единият от арестуваните е с прякор Кльофи.

При планове лист са били включени 21 имена. Според информацията те са набирани гласоподаватели за партия, която сега съгласно прогнозите не е първа политическа мощ.

Старши комисар Светослав Григоров за задържането им и подхванатите дейности: " На бензиностанция на територията на град Дупница бяха открити въпросните две лица. В изискванията на необходимост бяха осъществени персонални обиски на същите като при обиските бяха открити и конфискувани описи с персонални данни на поданици на община Дупница и номер на съответна изборна секция. В рамките на интервенцията бяха осъществени и други процесуални дейности, претърсвания и изземвания на територията на град Дупница в частни парцели. Иззети са сравнителни материали за разбор като мобилни телефони и други. Разпитани са и са открити очевидци по случая като работата ни продължава и в днешния ден ", съобщи БНР.

Същевременно беше обявено, че до полицията е постъпил сигнал за нерегламентирана предизборна пропаганда, още веднъж в Дупница, който се проверява. Директорът на полицията в Кюстендил добави: " В качеството ми на шеф на ОДМВР в Кюстендил аз и моят екип ще поставим всички нужни старания за протичане на естествен избирателен развой на обслужваната от нас територия и ще бъдем безкомпромисни към всяко едно сходно деяние ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР