Двама руски журналисти бяха осъдени днес задочно в Москва на

...
Двама руски журналисти бяха осъдени днес задочно в Москва на
Коментари Харесай

Осъдиха задочно руски журналисти на по 11 години затвор

Двама съветски публицисти бяха наказани през днешния ден задочно в Москва на по 11 години затвор за разпространението на " подправени информации " за съветските въоръжени сили, съобщи съветската прокуратура, представена от Франс прес.

Московски съд осъди на 11 години затвор Руслан Левиев и Майкъл Наки поради това, че през март предходната година са разгласили в платформата " Ютюб " видеоклип, съдържащ " подправени информации " за съветските въоръжени сили и за съветските управляващи, се споделя в изказване на прокуратурата в информационното приложение " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция.

За двамата подсъдими, които живеят в чужбина, има издадени заповеди за арест от май месец предходната година.

Мнозина критици на нахлуването на съветските сили в Украйна и на режима на съветския президент Владимир Путин напуснаха Русия, с цел да избягат от репресиите, отбелязва Франс прес.

Руслан Левиев е създател на проверяващата организация Conflict Intelligence Team, която е известна със своите следствия за дейностите на съветската войска по света.

Майкъл Наки, публицист и коментатор, понастоящем разполага със собствен канал в " Ютюб ", който има над един милион клиенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР