Двама румънци пребиха и ограбиха двама свои сънародници в Пловдивско.

...
Двама румънци пребиха и ограбиха двама свои сънародници в Пловдивско.
Коментари Харесай

Румънци пребиха и ограбиха свои сънародници край Пловдив, избягаха зад граница

Двама румънци пребиха и ограбиха двама свои сънародници в Пловдивско. Нападнатите жители на северната ни съседка пристигнали в България, с цел да си купуват череши и за малко спрели за отдих с товарния си автомобил в пловдивско село Строево.

Единият мъж се насочил към багажника на колата и до момента в който ровел там, нападателите му изскочили в тил. Сънародниците му били маскирани. С особена свирепост те го пребили и отмъкнали от него чантичка с 8500 евро и 9000 леи. След като 44-годишният мъж бил към този момент в безпомощно положение, агресорите избягали в незнайна посока.

Пострадалият бил превозен в болница за оказване на здравна помощ.

Само за броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкрили причинители на дързкия обир. Към 4 ч вечерта на 17 юни в РУ-Труд постъпило позвъняване от гражданин на Строево, който алармирал, че пред адреса му били двамата пребити румънци.

Сформираният неотложно екип от проверяващи от районното ръководство и от отдел „ Криминална полиция “ подхванал нужните дейности за изясняване на обстоятелствата и събитията към сигнала.

По горещи следи проверяващите достигнали до информацията, че нападателите – двама мъже и жена – на 34 години от Румъния, се придвижвали с лек автомобил с немска регистрация.

Късно предната вечер колата влезнала у нас през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе " Дунав мост " и отново от там минала в Румъния рано сутринта, незабавно след грабежа. Последвало оповестяването им за търсене и със подпомагане на чиновници от ДМОС, още същия ден те били арестувани от локалните управляващи. Жената е разпитана като очевидец и освободена.

По издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Пловдив на територията на Румъния са открити и арестувани румънските жители Д.Ф. и Й.Г.

Спрямо тях е повдигнато обвиняване за обир и побой. Предстои румънските правосъдни управляващи да се произнесат по по този начин издадената Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването по случая е в дейна фаза.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР