Двама работници от бургаското предприятие по машинен и електромонтаж „ПМУ”

...
Двама работници от бургаското предприятие по машинен и електромонтаж „ПМУ”
Коментари Харесай

Огромен товар премаза двама работници в Бургас, единият загина

Двама служащи от бургаското дружество по машинен и електромонтаж „ ПМУ” АД не съблюдаваха обикновени условия на инструкциите за трудова сигурност и провокираха страшна покруса на площадката на „ Лукойл Нефтохим”. Загинал е 57-годишен мъж, а съекипникът му - на 53 година, е в сериозно положение в интензивното поделение на УМБАЛ-Бургас.

Монтажистите са били част от профилиран екип, който е повдигал голям тонаж при ремонт на апаратура, само че без преди този момент да се създадат калкулации за издръжливостта на сапана. Той е бил направен от стоманено въже, което е можело да издържи товара от желязо – не повече от 2 тона, а в така наречен сандък е имало повече от допустимото.

Експерти по трудови злополуки стартират работа, с цел да открият същинската причина за позволената страшна покруса. Засега се счита, че стоманеното въже не е било подложено на тестване, преди да бъде употребявано. И двамата мъже са стоели под по този начин наречения сандък. Загиналият служащ безусловно е бил премазан, а сътрудника му – тежко ранен, заяви Флагман.

От „ Лукойл Нефтохим”-Бургас акцентират, че случилото се няма нищо общо с индустриална повреда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР