Двама прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) са получили заплаха

...
Двама прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) са получили заплаха
Коментари Харесай

Двама прокурори от СГП са сплашвани

Двама прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) са получили опасност за живота си .

Единият е разкрил в пощенската си кутия един патрон, а другият прокурор на 11 февруари, прибирайки в дома си, е намерила кръст, изработен от клончета пред входната си врата. Това стана ясно от думите на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов по време на съвещанието на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). Колегията през днешния ден изслушва с изключение на Сарафов и проверяващият публицист от АКФ Калоян Стайков по случая Нотариуса.

Сарафов посочи, че това е една съответна опасност и предизвестие да внимават в своята работа, да не бъдат дейни в активността си .
 Убитият „ нотариус “ в София заплашвал магистрати
Убитият „ нотариус “ в София заплашвал магистрати

АКФ наблюдават покушението обратно във времето и нагоре в йерархията

" Тези случай не можем да ги извадим от подтекста на обстановката към гибелта на Нотариуса. " Той ще изпрати отчетите до министъра на правораздаването Атанас Славов с молба на магистратите да бъде назначена защита.

Славов увери, че незабавно ще бъде задействана процедура по отбрана на застрашените магистрати.

Борислав Сарафов се надява заканите да бъдат прекратени и да се организира обективно и всестранно следствие за застрашените магистрати.

Малко преди този момент членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС) позволиха до чуване и арбитър Владислава Цариградска . Цариградска се яви през днешния ден в съвета, само че още не е ясно дали кадровиците ще ѝ дадат думата. Тя пристигна под защита, обезпечена от Министерството на правораздаването. В настояването си да бъде изслушана тя напомня на Висш съдебен съвет, че " първите обществени разкрития за проведена група за оказване на напън върху съдии " са направени от нея със сигнал точно до съвета на 10 февруари 2020 година Затова и тя счита, че персоналното ѝ присъединяване и показване на значимата информация, ще помогне за откриване на цялата истина.

Едва по-късно в границите на чуването си Сарафов и в границите на отговор на въпрос на Атанаска Дишева за следствието на активността на Нотариуса изпълняващият длъжността основен прокурор сложи тези случаи на заплашванията на прокурори с инспекциите за въздействието на Мартин Божанов в правосъдната система. На пряк въпрос на члена на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет Керелска Борислав Сарафов не пожела на отговори, дефинира въпроса като " любознание " и съобщи, че ще даде информация по случаите единствено и само на Министерство на правораздаването.

 Димо Гяуров желае казус с резултати от комисията за Нотариуса
Димо Гяуров желае казус с резултати от комисията за Нотариуса

Един от способите за основаване на зависимости в правосъдната система е процедурата по израстване на магистратите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР