Двама от тримата задържани български граждани във Великобритания за подозрения

...
Двама от тримата задържани български граждани във Великобритания за подозрения
Коментари Харесай

МВнР потвърди: Двама от задържаните във Великобритания българи са били членове на СИК

Двама от тримата арестувани български жители във Англия за съмнения за шпионаж в интерес на Русия са били членове на секционна изборна комисия, потвърдиха от Министерството на външните работи за Българска телеграфна агенция.

Българските жители Катрин Иванова и Бисер Джамбазов в реалност са били ръководители на секционни изборни комисии в Лондон – Катрин Иванова в Секция 2 в посолство Лондон, а Бисер Джамбазов – в Ийлинг, съгласно Решение №2325 на Народното събрание от 27 март 2021 година Същите са номинирани от българската общественост в Лондон и от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон, осведомят от Министерство на външните работи.

От ведомството също по този начин показват, че двамата имат предишен опит в предходни избори – през 2017-а и 2019 година

Говорителят на ЦИК Росица Матева съобщи за БНР, че не може да бъде открито дали българските жители, арестувани във Англия за шпионаж в интерес на Русия, са работили за секционни комисии в чужбина.

Росица Митева също по този начин означи, че даже и някои от тях да са били членове на секционни изборни комисии, това не може да повлияе на изборния резултат – това увериха от Централната изборна комисия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР