Двама от източниците заявиха, че президентът Доналд Тръмп разрешил киберудара

...
Двама от източниците заявиха, че президентът Доналд Тръмп разрешил киберудара
Коментари Харесай

Светът Спря! Атаката Е Вече Факт! Започва Нова Война Незапомнена Със Своя Мащаб!

Двама от източниците обявиха, че президентът Доналд Тръмп разрешил киберудара тъкмо когато отменил стандартния боен отговор на свалянето от Иран на американския разследващ безпилотен летателен уред.

Те допълниха, че подготовката на киберотговора почнала седмици преди офанзивата. Подготовката била осъществена в границите на изработването на проект за изключителни обстановки.

За хакерската атака заяви и вестник " Вашингтон пост ", представен от ТАСС. Изданието се базира на свои източници в разузнаването на Съединени американски щати, които показват, че Пентагонът предложил на президента интервенцията да бъде осъществена след приписаното от Вашингтон на Иран нахлуване против два нефтени танкера в Оманския залив.

Компании от сферата на киберсигурността оповестиха, че Иран е засилил хакерските атаки си против американското държавно управление и сериозна инфраструктура на фона на напрежението.

Компаниите " Крауд страйк " и " Файър ай ", които постоянно наблюдават сходна интензивност, показаха, че през последните седмици, хакери, за които се допуска, че работят за иранското държавно управление са атакували американски държавни служби, както и някои браншове от стопанската система на Съединени американски щати, в това число петролния и газовия.

Не е ясно дали хакерите са съумели да получат достъп до атакуваните от тях системи.

Съединени американски щати ще ускоряват икономическия си напън върху Иран, до момента в който Техеран не се откаже от насилието и не откликне на дипломатическите старания на Вашингтон, съобщи в това време през вчерашния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Ройтерс.

" Готови сме да водим разговор, когато моментът за това бъде подобаващ. Ако Техеран реши да се откаже от насилието и да отговори на нашата дипломация с дипломация, знае по какъв начин да се свърже с нас ", добави той.

В същото време Саудитските авиолинии трансформираха маршрутите на интернационалните си полети по този начин, че да не летят над Оманския залив и Ормузкия пролив, заяви телевизия " Ал Арабия ".

Преди дни авиационният регулатор на Съединени американски щати забрани на въздушните си превозвачи да летят до второ разпореждане над региона, откакто Иран смъкна летящ на огромна височина безпилотен американски летателен уред и това провокира безпокойствие за сигурността на пътническите полети.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР