Двама от болногледачите от Центъра от семеен тип за хора

...
Двама от болногледачите от Центъра от семеен тип за хора
Коментари Харесай

Уволниха двама от болногледачите, които се гавриха с възрастни хора в социален дом

Двама от болногледачите от Центъра от фамилен вид за хора с деменция в Пловдив бяха освободени. Припомняме, че прокуратурата се самосезира след абсурден репортаж по Нова тв. Видеото демонстрира унизително и жестоко отношение към настанените в дома.

От Община Пловдив оповестиха за Нова тв, че на по-късен стадий, съгласно резултатите от инспекциите, може да се стигне и до още уволнения. Предстои освобождението и на шефа на общественото заведение, която сега в отпуск.

Районната прокуратура и Министерство на вътрешните работи сега ревизират всички домове за възрастни и деца със болести или увреждания в Пловдив и района.

Проверките би трябвало да изяснят съблюдават ли се нормативните условия при реализиране на тази активност, подавани ли са сигнали за нарушавания и какви са били резултатите от осъществяваните инспекции, както и положението на материалната база.

Предстои прокуратурата да реши дали и против кого да повдигне обвинявания. Извършителите на действията ги грози затвор от 3 до 6 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР