Двама монаси, заразени с новия коронавирус, са починали в Украйна,

...
Двама монаси, заразени с новия коронавирус, са починали в Украйна,
Коментари Харесай

Двама монаси починаха, а 93 са заразени с COVID-19 в Украйна

Двама монаси, инфектирани с новия ковид, са умряли в Украйна, а православният им манастир в сърцето на столицата Киев стана огромно огнище на заболяването, с над 90 инфектирани, съобщи Франс прес.

Двамата монаси са били в болница и са умряли надлежно през вчерашния ден и през днешния ден, заяви Украинската православна черква (УПЦ), обвързвана с Московската патриаршия.

В пещерния манастир Киевско-Печерска лавра, учреден през 11-и век, има към 250 монаси.

Единият от умрелите е бил болен от пневмония. Той дал негативна проба за ковид, само че лекарите удостоверили диагнозата посредством признаците му, посочи за Агенция Франс Прес архиепископ Климент Вечеря, представител на УПЦ.
Службите за Цветница и Великден - без вярващи в храма в Гърция Забраняват се визитите в манастирите
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви през днешния ден за още 63 инфектирани в манастира, където има общо 93 доказани случая.

В Киевско-Печерската лавра са 20 % от случаите на ковид в украинската столица, където инфектираните от началото на епидемията са общо 495.

По последни публични данни в Украйна има 3102 случаи на ковид, а 93 души са умряли.

Украинската православна черква заяви, че всички монаси са минали медицински прегледи и няколко от тях са били настанени в болница.

Властите ускориха изолацията на манастира, подложен под карантина, наложена след появяването на първия случай. Те плануват да изпратят там медицински екип с рентгенова инсталация и скринингови проби, съобщи Кличко.
Голяма част от християнския свят ще посрещне Великден с празни храмове Всички служби в Гърция през Страстната седмица ще се предават онлайн по малкия екран и интернет
Миналия месец, когато украинското държавно управление затвори учебните заведения и публичните места и спря превоза, настоятелят на манастира митрополит Павел прикани вярващите да се стичат в църквите:

„ Не се опасявайте от нищо, не изпадайте в смут от днешните събития. Идете в храма, причастявайте се, причастявайте и децата. Без значение кой е млад и кой остарял - всички идете в храма “, призоваваше митрополит Павел, настоятел на Киево-Печорската лавра в Украйна.

Преди няколко дни обаче той назова ковид по малкия екран " чумата на 21-и век ", отбелязва Франс прес.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 685 10 32 71 Света 1 915 153 62 896 118 984 441 232 Заразени* Нови Починали България 685 10 32 Света 1 915 153 62 896 118 984
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР