Двама молдовци са извършителите на взривяването на банкомата в пловдивския

...
Двама молдовци са извършителите на взривяването на банкомата в пловдивския
Коментари Харесай

Двама молдовци взривили банкомата в Пловдив, единият успял да избяга от страната

Двама молдовци са причинителите на взривяването на банкомата в пловдивския жилищен регион „ Тракия “ предходната събота. Единият е арестуван – 29-годишният Евгений Неделев, а другият е съумял да напусне територията на страната, заяви на ексклузивен брифинг в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Снимка на избягалия ще бъде изпратена в Интерпол и по този начин ще бъде публикувана в Европа, съобщи Радио Пловдив.

Точната сума на откраднатите пари е 215 000 лева, като 88 000 от тях са открити, а други са развалени от гърмежа и известна част е обърната във валута и изхарчена.

Задържаният молдовец е 23-годишен, престъпно проявен в родината си за редица обири.

Взривът на банкомата в „ Тракия “ е осъществен с бутилка пропан-бутан, което основава огромна заплаха за причинителите на интервенцията, които рискували да бъдат обгорени, обявиха от полицията.

Освен това е открито, че двамата молдовци са създатели и на взривяването на банкомат в столичния квартал „Люлин“ на 5 юли, само че тогава крадците не съумяха да отмъкнат пари, защото не могли да изкарат касетите от устройството.

Установен е бил автомобилът, с който се придвижвали обирджиите. Маринов уточни, че двамата са употребявали способи на интрига, като са взели непознати регистрационни табели и са ги поставили на автомобила директно преди закононарушението, с който са направили кражбата.

Чрез видеонаблюдение е открито, че двамата прекарали няколко дни в Бургас, където били арестувани на автомивка при опит да заличат следите от колата.

С тях пътувала и молдовка, която обаче няма никаква съпричастност по случая. Чужденците са влезнали в страната като туристи.


Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР