Двама младежи предотвратиха трагедия на втора буна във Варна тази

...
Двама младежи предотвратиха трагедия на втора буна във Варна тази
Коментари Харесай

Жена се хвърли от втора буна във Варна, двама младежи я спасиха

Двама младежи предотвратиха покруса на втора буна във Варна тази нощ.

Двама младежи са избавили стара жена, която се е хвърлила в бурното море от втора буна във Варна. Случаят е станал минути преди среднощ на миналата нощ, описа за доктор Искра Величкова от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна.

" Не желая да описвам за нашата работа, желая да опиша за геройството и съответната реакция на двете момчета. Момчетата са били на близо и виждат по какъв начин жена с облекла скача от буната в морето. В това бурно и студено море, в този мрак, те са влезнали в морето, с риск за личния си живот, с цел да спасят непозната жена. ", описа доктор Величкова.

По думите ѝ младежите са работили извънредно съответно и откакто са извади дамата от морето.

" Когато са я извадили от морето, тя към момента е дишала, само че дробовете ѝ са били цялостни с вода. Те са я обърнали напълно вярно встрани, с цел да изтече водата. Когато нашият екип пристигна (бел. ред. Спешна помощ), дамата към този момент бе в кома. Може би сме били на място безусловно в последната ѝ една минутка живот. Успяхме да извадим дамата от терминално положение и я закарахме в болничното заведение интубирана, жива. Нашата работа е ясна, само че огромната заслуга и мъжество е на двете момчета. Жената дължи живота си на тях. ", показа доктор Величкова.

Двамата 19-годишни младежи, Димитър Кандилов и Станислав Иванов, родом от Бургас и Поморие са студенти в Икономически университет Варна и Военноморско учебно заведение, научи Moreto.net.

Д-р Величкова показа, че подпомагане са оказали екипи на полицията, както и други, намиращи се наоколо младежи.

" Виждала съм какво ли не. Основното, което ме потресе и съм безпределно възхитена е геройството на тези момчетата. Аз като се замисля в това море не знам дали бих скочила. Много беше ужасно. Но, има и такива младежи - младежи за образец. ", показа още доктор Величкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР