Двама мъже се оказали първи на мястото на тежката катастрофа

...
Двама мъже се оказали първи на мястото на тежката катастрофа
Коментари Харесай

Измъкнали жена от ламарините на обърналия се автобус, двама мъже първи спасявали пищящите деца и жени

Двама мъже се оказали първи на мястото на тежката злополука с рейс, лишила живота на един човек и довела до раняването на доста други, връщащи се от екскурзия в Кавала към Бургас.

Кръстьо Буцев и Георги Соладжиев спасявали хора, още преди да дойдат колите за спешна помощ и пожарникарите. 

" Пътуваме и някой светеше с фенер против нас. Спряхме и видяхме, че в дерето се беше хвърлил рейс ", съобщи Буцев пред bTV.

" Беше си бездна - 10-12 метра. Беше смут. Тъмно. Не можеш да слезеш надолу. Стръмно, мрачно, тръни, дървета ", добави Соладжиев.

" Имаше доста дребни деца, пищяха. Жени: " Моля ви се, помогнете ни ".  Спрях незабавно колата, насочих фаровете надолу към рейса. Слагах потърпевшите в моята кола да седнат, имаше доста засегнати хора, с кръв по тях ", продължи Буцев.

" Имаше хора със счупени ръце, доста засегнати. С предното табло на рейса имаше затисната жена, седалката беше натисната. Тя не беше умрялата - нея я видяхме с тил настрана от рейса. Затиснатата май е главният екскурзовод. Нея колкото да сме я изнесли с носилката нагоре по това стръмно място до колата за спешна помощ. Тя беше доста неприятно затисната. Благодарение на пожарникарите, дружно с тях разпънахме ламарините, качихме я на носилката и я изнесохме от това стръмно място ", описа още Буцев. 

По думите на двамата мъже водачът на рейса също помагал на потърпевшите. А с изключение на тях и той, преди да дойдат медицинските лица, пожарникарите и служителите на реда, там е бил единствено още индивидът, който ги е спрял с фенерчето. 

След тежката злополука има един умрял. 17 души са в болница - 11 в Хасково, 6 в Харманли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР