Двама германски граждани са разкрити като извършители на убийството на

...
Двама германски граждани са разкрити като извършители на убийството на
Коментари Харесай

Баща и син германци убили сънародника си в балчишкото село Соколово

Двама немски жители са разкрити като причинители на убийството на собствен съотечественик в балчишкото село Соколово. За тежкото закононарушение заяви административният началник на Варненската апелативна прокуратура Владимир Чавдаров, представен от Българска телеграфна агенция.

Жертвата е 59-годишен мъж. Уличените са татко /59 г./ и наследник /23 г./. На двамата през днешния ден ще им бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, с користна цел, сподели апелативният прокурор. По думите му, в началото досъдебното произвеждане е почнало за похищение за откуп.

Съпругата на изчезналия мъж е получила известието за претенции откуп от 100 000 лв. и тя е алармирала органите на реда. Областната дирекция на МВР-Добрич със съдействието на ГДБОП и ДАНС са подхванали незабавни дейности по издирването на мъжа, като в следствие е разкрито убийството. Имаме всички данни да считаме, че първичната версия за похищение за откуп е в действителност за прикриване на убийството, съобщи Владимир Чавдаров.

На въпрос дали жертвата и причинителите на закононарушението живеят в балчишкото село Соколово, държавният обвинител отговори утвърдително, като уточни, че всичките имат непрекъснато местопребиваване.

В момента интензивно се събират доказателства както за метода на осъществяване на закононарушението, по този начин и за присъединяване на всеки в самото действие. На този стадий считаме, че единият е причинител, а другият - помощник. Назначени са всички вероятни съдебно-медицински, механически и други експертизи, като се изследва претекстът за убийството, разясни прокурорът.

Бащата и синът през днешния ден ще бъдат арестувани за период до 72 часа за довеждането им пред съда за взимане на мярка " задържане под стража ", сподели Чавдаров
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР