Двама души заинаха при твърдо кацане на двуплощник Ан-2 в

...
Двама души заинаха при твърдо кацане на двуплощник Ан-2 в
Коментари Харесай

Нови две аварии с руски самолети, двама души загинаха при твърдо кацане в Задполярния кръг - Свят

Двама души заинаха при твърдо кацане на двуплощник Ан-2 в Ненецкия самостоятелен окръг в Задполярния кръг, заяви Министерството на изключителните обстановки (МЧС) на Русия в канала си в Телеграм. На борда на самолета са се намирали 10 пасажери и двама души екипаж.

„ Самолет Ан-2 е направил твърдо кацане на 10 километра от селището Каратайка в Ненецкя самостоятелен окръг. Машината е летяла по маршрут Нарян-Мар – Каратайка – Варандей – Нарян-Мар. По думите на пасажер в самолета, двама души са починали “, допълниха от МЧС.

T-Cement Antonov AN-2 crashes shortly after take-off Magadan-13 Airport, Russia -
— imagadan (@imagadan_ru)
Едномоторният двуплощник с номер RA-40462 създаден през 1987 година и е кацал в изискванията на полярна нощ на неосветена площадка, заяви по-късно от обединявания авиоотряд на окръга, представени от РИА Новости. На мястото на злополуката са изпратени спасители със снегоходи и хеликоптер. Предполага се, че случаят е породен от обледени криле.

„ За политане се готвят два вертолета Ми-8 с лекари и спасители на борда “, допълват от МЧС. Каратейка се намира надалеч от Нарян-Мар, до такава степен би трябвало да се лети два – два и половина часа. Информацията за крушението е била предадена от един от пасажерите в самолета, който е съумял да се свърже със службите. По думите му кацането е било „ доста твърдо “

Също през днешния ден съветските служби оповестяват за още един авиационен случай със аероплан от фамилията на „ Антонов “. При политане на Ан-26 от селището Маган в Република Саха (Якутия) за Магадан се е отворил товарният му люк. Отварянето е видяно незабавно и никой не е потърпевш. Самолетът се е върнал назад на летището в Маган и е кацнал наред. Машината е поета от

Следствения комитет на Руската федерация, която води следствие, а пасажерите били настанени в хотел в очакване да им изпратят различен аероплан да ги вземе. Полетът е бил под наем за транспорт на т. н. вахтовици – рабоници, които извършват смени в отдалечени незаселени региони. Пътували са 25 души.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР