Двама души загинаха при пожар в болница Пирогов. Повече за

...
Двама души загинаха при пожар в болница Пирогов. Повече за
Коментари Харесай

Проблем с инсталацията за кислород е вероятната причина за пожара в Пирогов

Двама души починаха при пожар в болница " Пирогов ".

Повече за случая от директното включване в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия репортера ни Тереза Ставрева.

Сигналът за пожара е подаден в 3:45 ч. На място незабавно са пристигнали 12 пожарни и екипи, които са потушили огнената буря.

Причината за възникването на този случай е проблем с инсталацията, която доставя О2 в отделението. При възникването на пожара застрашените са били към 80 индивида. Евакуирани благодарение на дежурните лекари и пожарникарите са 32.

Били са извикани и хора от други отделения, с цел да оказват помощ при евакуацията.

Вследствие на този случай са умряли двама души. Те обаче не са умряли от пожара. Един от тях е бил на кислородотерапия и от понижения приток на О2 е изгубил живота си. Уведомени са техните близки.

Д-р Николай Габровски, и. д. шеф на УМБАЛ " Пирогов ": На мястото на случая е имало двама пациенти, които, за жалост, са жертвите. Единият от тях е имал потребност от високи количества О2 заради тежко увреждане на белия дроб, заради което на него му е подавано О2. Няма взривена бутилка. Навсякъде имаме система за подаване на О2, което е обикновено - пациентите ни имат потребност от това.Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Вследствие на гърмежа има паднала стена. Изключваме опцията това да е терористичен акт. Тази опция е изключена, защото в " Пирогов " съществува сериозна система за защита, а има и полицейска защита. Знаете, тук допуска работа с инсталация с нараснало налягане на О2, тъй че започваме да работим по тази версия.Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Под заплаха е бил животът на повече от 80 души, двама са умряли, 32 са изведени. Няма никаква заплаха за живота им. Те са локализирани в други отделения. Взети са всички нужни ограничения.Д-р Николай Габровски: Нямаме данни за различен пациент, който да е потърпевш, с изключение на едно леко обгазяване, което е под надзор сега. Пациентите са разпределени по други отделения. На процедура сега " Пирогов " продължава да действа по естествен ред.
На място не престават огледите. До преди минути пред болничното заведение имаше хора, които чакаха да получат информация за положението на своите близки.
Мъж: Чакаме информация за нашите близки, които са вътре, само че не дават никаква информация. И не знаем какъв брой да чакаме.
" Пирогов " разгласи гореща линия за информация след случая за близки на пациенти:

02 91 54 540
Още по тематиката Пожар пламтя в "Пирогов "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР