Двама души загинаха, а един се води изчезнал след проливни

...
Двама души загинаха, а един се води изчезнал след проливни
Коментари Харесай

Двама загинали и един изчезнал след пороите в Испания

Двама души починаха, а един се води липсващ след проливни дъждове в Испания. Те провокираха неочаквани наводнения, които постановиха затварянето на линиите на мадридското метро и високоскоростните железопътни линии. Бурята през уикенда засегна съвсем цялата страна, като най-силните дъждове бяха регистрирани в неделя в крайбрежните провинции Кадис, Тарагона и Кастело, по данни на държавната метеорологична работа Aemet.
Двама души са починали в провинция Толедо вследствие на бурята, заяви ръководителят на районното държавно управление на Кастилия Ла Манча, без да дава детайлности.
Испанските медии оповестиха, че полицията е разкрила един мъж мъртъв при опит за избавяне на пътя край град Баргас, а различен мъж е умрял, до момента в който спасителите се опитвали да стигнат до него в град Касарубиос дел Монте.
Службите за незабавна помощ търсят мъж, който липсващ, откакто колата му била отнесена от пълноводна река в селския регион Алдеа дел Фресно, западно от Мадрид, заяви представителят на мадридските служби за незабавна помощ Хавиер Чивите пред публичната телевизия RTVE.
Той добави, че пожарникарите са разкрили 10-годишния му наследник, който също е бил в колата и в началото е бил разгласен за липсващ, на върха на едно дърво. По-рано денем избавителните служби са избавили майката и сестрата на момчето. " Бедното момче е прекарало нощта на едно дърво ", съобщи пред кореспонденти ръководителят на районното държавно управление на Мадрид Исабел Диас Аюсо.
Семейството, което живее в мадридското предградие Алкоркон, е било отседнало във ваканционната си къща в Алдеа дел Фресно, когато бурята го е връхлетяла. Тръгнали са на път, тъй като са се разтревожили от неочакваните наводнения, добавя тя. Според кореспондент на Агенция Франс Прес, който е бил на мястото на случая, няколко моста са се срутили в Алдеа дел Фресно, а водните потоци са отнесли доста коли. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР