Двама души са загиналипри невижданите досега наводненияв община Царево,потвърдиха за

...
Двама души са загиналипри невижданите досега наводненияв община Царево,потвърдиха за
Коментари Харесай

Двама души са загинали след потопа в Царево, издирват още хора

Двама души са починали при невижданите до момента наводнения в община Царево, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи.

" Двама са починали след наводненията в Царево, още двама се търсят " , заяви заБНТкметът на Царево Георги Лапчев .Полицията по-рано денем уточни, че търси трима души, за които има подаден сигнал, че са изчезнали след проливните дъждове в региона на Царево.Окончателна информация за всички починали и търсени хора се чака на брифинг след съвещание на спешния щаб довечера.

Продължава бедственото състояние на територията на цялата Община Царево, само че обстановкатав региона на Царево последователно се възстановява . Остават непроходими няколко пътни сектора в Царево, Варвара и Бродилово, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.Към момента няма бедстващи хора в Лозенец. Продължава евакуацията в къмпингите „ Арапя " и „ Нестинарка ".

Организирана е евакуация за всички бедстващи хора след проливните дъждове, предизвикали голям брой вреди в региона. Предприети са и дейности за източване на язовир " Хаджи Яне " и непрестанно наблюдаване на язовир " Потурнашки ". Към момента няма заплаха от повреда на язовирните стени, прецизираха от Община.

Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата , които живеят в кв. " Василико ", от детска градина " Ален Мак " до домовете им. Все още изцяло откъснати поради разрушени мостове са град Ахтопол и селата Варвара, Синеморец и Резово.

" На този стадий не би трябвало да се подхващат доброволчески начинания, тъй като обстановката е бедствена и рискова. Доброволци ще са нужни на идващ стадий за превъзмогване на следствията ", разгласи кметът на Царево Георги Лапчев.

В 18:00 ч. би трябвало да е почнал Кризисният щаб с присъединяване на премиера акад. Николай Денков.

Агенцията „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) подхваща незабавни меркиза разчистване на пътища в региона на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни превалявания в региона. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в област Бургас, насочва спомагателна техника и спешни екипи за разчистване на пътищата.

Следващите няколко часа се чака явленията и валежитев Бургаска област да продължат, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов. Привечер , само че преди среднощ, по думите му, би трябвало да спре да вали и ситуацията да стартира да се успокоява и облачността да се раздира. Утре не е изключено също да има дъжд в този район, само че той ще бъде нищожен като количество и няма да има нищо общо с днешния, разясни синоптикът.

През идващите три дни равнищата на реките в Черноморския басейнще се намаляват или ще останат без основни промени. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, се показва в ежедневния бюлетин за положението на водите, оповестен от Министерството на околната среда и водите./Дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР