Двама души са задържани в Полша по подозрение, че са

...
Двама души са задържани в Полша по подозрение, че са
Коментари Харесай

В Полша са задържани двама души за нападението над близкия на Навални Леонид Волков

Двама души са арестувани в Полша по съмнение, че са нападнали съветския опозиционен деятел . Това заяви в петък литовският президент Гитанас Науседа .

Новината идва, откакто Волков, непосредствен помощник на съветския опозиционер Алексей Навални, в Литва при започване на март. Това се случи към месец Навални в съветски затвор, събитията към която към момента не са изяснени.

Литовският президент благодари на Полша за " отличната работа ", като означи, че е разискал задържанията с полския президент Анджей Дуда . Науседа сподели, че обвинените ще бъдат предадени на литовските управляващи, като не даде детайлности за самоличността им.

Самият Волков написа, че към момента не знае детайлности. " Това, което мога да кажа, е, че видях какъв брой пламенно и упорито работи литовската полиция през последния месец по този случай и съм доста благополучен, че тази работа дава резултат ", сподели той.

Леонид Волков е един от ръководителите на Фондацията за битка с корупцията, учредена от Навални. Той живее във Вилнюс.

Вечерта на 12 март незнаен пред дома му в покрайнините на литовската столица. Съобщава се, че пръснал сълзотворен газ в очите на Волков и е почнал да го удря.

След нападението Волков беше откаран в болница, където беше открито, че ръката му е счупена. Той назова нападението " бандитско посрещане от Санкт Петербург ", намеквайки за присъединяване на съветските управляващи.

Веднага след нападението, че зад него може да стои Кремъл. " Мога да кажа единствено едно на Путин: тук никой не се опасява от вас ", сподели тогава Науседа.

През 2020 година Навални, само че след това беше избавен в Германия. Независимо журналистическо следствие разкри, че отравянето му е било. След възобновяване си той се върна в Русия, където беше арестуван от полицията. Той остана в пандиза до гибелта си през февруари 2024 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР