Двама души са били задържани след побоя над репортер на

...
Двама души са били задържани след побоя над репортер на
Коментари Харесай

Хванаха двама след боя над репортер на Господари на ефира

Двама души са били арестувани след побоя над кореспондент на " Господари на ефира " във Велико Търново. Нападението стана нощес, до момента в който журналистът Димитър Върбанов снимал материал за склад, където храни с изминал период на валидност се преетикетират и още веднъж се пускат в комерсиалната мрежа, като стигат даже и детски кухни.
 Трима души нападнаха и биха кореспондент на Господари на ефира в Търново
Сигнали за въпросния склад са подавани и преди, казусът е ставал и обществено прочут. Но до вчерашното нахлуване над публицист нито една институция не реагира, камо ли - съответно. Напротив - от склада се хвалели с протекциите си пред Агенцията по храните, разяснява кореспондентът на Българска национална телевизия в Търново.

Репортерът е с контузии по главата и ръцете, само че без заплаха за живота.

След разгласяването на нападението, осъществено от трима души, министър председателят Бойко Борисов разяснява случая с думите:

" Разговарях с Терзийски, шефа на полицията.... Дал съм им час и половина период да ми рапортуват - задържани, арестувани, надлежно, пазачи ли са, какви са там побойниците и с цялата суровост на закона да бъдат осъдени. Така че уповавам се и прокурорите бързо да издигнат обвинявания, несъмнено, по всички правила на наказателния закон. Това е неприемливо. Знаете, аз единствено за кимване или намек към публицист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме извънредно непримирими към такива действия и да се знае, че като пипнеш публицист - това следва ".

" Двамата арестувани ще останат в ареста 24 часа, работата по установяването и доказването на незаконната им активност продължава - заяви старши комисар Димитър Машов пред Нова тв. - Уведомева е прокуратурата. "

Задържаните са шеф на склада и един от служащите.

Това е второто нахлуване против журналиста. През 2010 година той беше ударен с чук по главата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР