Двама души, работили по-рано за главния изпълнителен директор на Facebook

...
Двама души, работили по-рано за главния изпълнителен директор на Facebook
Коментари Харесай

Съдят Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан за сексуален тормоз

 Двама души, работили по-рано за основния изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан, са подали искове против двойката, обвинявайки ги в полов тормоз и дискриминация, заяви Ен Би Си, цитира Нова.

Двамата се обръщат към съда още на 20 септември. Ищците са Джон Доу, който от януари 2017 година до март 2019 година е бил вписан като " шеф на домакинство ", и Мия Кинг, която от май 2018 година до февруари 2019 година е работила за Limitless Specialty Services LLC, която е предоставяла услуги за сигурност на двойката. В допълнение към полов тормоз и дискриминация Чан и Зукърбърг са упрекнати в закъснение на заплащането на заплатите. Самият Фейсбук не е посочен в производството, отбелязва каналът.

Говорителят на фамилията Бен Ла Болт разкритикува изказванията и съобщи, че те не могат да бъдат доказани.

" Гордеем се с екипа от експерти, работещи във фамилния офис, и сме уверени, че тези обвинявания, които целят незаслужено да унижат сътрудниците ни, няма да съумеят ", цитира го източникът.

Съдът не е насрочил чуване по делото и никой от фамилията не е дал формален отговор. Най-голямата обществена мрежа Фейсбук е подложена на напън през последните месеци, като компанията е упреквана в занемаряване на сигурността на потребителите и съзнателно манипулиране на наличието за увеличение на облагите. Друга рецесия последва, откакто някогашната служителка Франсис Хоугън свидетелства пред Конгреса. Докато работи във Фейсбук от 2019 година насам, тя скрито копира десетки хиляди страници от вътрешни изследвания, въз основа на които медиите разгласиха няколко изобличаващи публикации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР