Двама души от Пловдив ще се изправят пред съда по

...
Двама души от Пловдив ще се изправят пред съда по
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже в Пловдив за присвояване на над 8300 лв. от мобилен оператор

Двама души от Пловдив ще се изправят пред съда по обвиняване за заграбване на огромна сума пари от мобилен оператор. Това оповестиха от Районната прокуратура в Града на тепетата.

Деянието е осъществено в интервала от 1 октомври до ноември 2022 година, а причинителите са на 33 и 24 години, прецизират от институцията. Обвиняемите са длъжностни лица - търговски представители към компания със седалище в Пловдив.

Те се възползвали от правото си да подписват контракти за тарифни проекти и да оферират сим карти, както и мобилни апарати за продажба. Извършвали тази активност посредством мобилен магазин - брандиран микробус. С него посещавали разнообразни дребни обитаеми места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на три области - София, Пазарджик и Пловдив.

При извършена проверка от собственичката на сдружението за посочения интервал било открито, че оборотът от касови доклади от осъществените продажби следвало да е към 9000 лв., само че в това време било установено, че сумата от 8311 лв. липсвала в брой и не била регистрирана от двамата търговски представители. Установено е, че парите били присвоени и изразходени за техни лични потребности, включително и за хазарт.

В хода на следствието са открити голям брой движимости, относими към предмета на делото. Схемата за присвояването е разкрита от чиновници на отдел " Икономическа полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР