Двама души - на 44 г. и 52 г., са

...
Двама души - на 44 г. и 52 г., са
Коментари Харесай

Двама са обвинени за данъчни престъпления |

Двама души - на 44 година и 52 година, са подведени под отговорност за отбягване на налози в изключително огромни размери посредством потреблението на подправени документи. Така са били приспаднати данъчни заеми, оповестиха от Софийската градска прокуратура. 

За времето от 1 април 2016 година до 14 юли 2016 година М. А. е осъществявала активност и посланичество на данъчно задължено лице – „ Б. С. И. " ЕООД. В този интервал сдружението е правило действителна комерсиална активност - строителни работи на жилищни и нежилищни здания.

Фактурите за тези услуги били осчетоводявани и включвани в подаваните в Национална агенция за приходите от името на сдружението информации – заявления по Закон за задълженията и договорите. В тези фактури, по които действително били реализирани покупко-продажби, М. А. включвала в справките по ЗДДС и фактури за несвършени услуги и по този начин приспадала неследващи се данъчни заеми. Така са били спестени отговорности от 142 000 лева и са били приспаднати 92 000 лева. 

Обвиняемият И. М. бил съучастник в данъчно задължено лице – „ Р. Т. " ООД. Дружеството е правило действителна комерсиална активност – търговия на едро и дребно с елматериали и табла, железни структури и прочие За данъчен интервал 1 ноември 2010 година – 30 ноември 2010 година избегнал заплащането на данъчни отговорности, като фалшифицирал информация пред Национална агенция за приходите за 4906,33лв. и приспаднал неследващ се данъчен заем от 7958,24 лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР