Двама души бяха обвинени във връзка със смъртта на полицай

...
Двама души бяха обвинени във връзка със смъртта на полицай
Коментари Харесай

Арести след щурма на Капитолия: Разследват двама мъже във във връзка със смъртта на полицай

Двама души бяха упрекнати във връзка със гибелта на служител на реда по време на щурма на Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари.

Те са напръскали с химическа субстанция служител на реда, охраняващ постройката написа Българска телеграфна агенция. Ден след щурма на Конгреса служителят на реда Брайън Сикник умрял, като гибелта му остава необяснима.

Обвиненията бяха повдигнати на 32-годишния Джулиан Хатър и на 39-годишния Джордж Танинос. Те са задържани през днешния ден, само че няма да бъдат съдени обаче за ликвидиране.

Смята се, че двамата мъже са употребявали спрей, който обичайно се употребява срещу мечки. В фрагменти от видеокамера Хатър приканва Танинос да му даде „ това нещо за мечките “, преди да извади от раницата си спрей и да напръска в лицето трима служители на реда, измежду които и Сикник.

На идващия ден 42-годишния чиновник на реда умря в болница. Трагичната му орис развълнува доста американци, потресени от щурма и завладяването на Конгреса от деятели, подкрепящи тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Тялото на служителя на реда беше изложено за поклонение в Конгреса, а актуалният държавен глава Джо Байдън пристигна, с цел да се преклони пред него.

Не беше оповестен отчет от аутопсията на служителя на реда и аргументите за гибелта му остават незнайни. Но доста национални избраници, по-специално в редиците на демократите, считат Сикник за жертва на щурма против Конгреса.

Още четирима души починаха по време на тази офанзива - една протестираща беше простреляна от служител на реда, а трима души умряха заради разнообразни медицински аргументи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР