Двама дългогодишни лидери на демократите, представителите Нанси Пелоси и Стени

...
Двама дългогодишни лидери на демократите, представителите Нанси Пелоси и Стени
Коментари Харесай

Демократите са изгонени от скрити офиси след свалянето на Кевин Маккарти

Двама дългогодишни водачи на демократите, представителите Нанси Пелоси и Стени Хойер, бяха изгонени от скрити офиси след свалянето на Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата.

Пелози, която се отдръпна като водач на Демократическата партия предходната година, откакто беше отпред от 2003 година, удостовери във вторник вечерта, че конгресменът Патрик Макхенри, новият краткотраен представител, й е наредил „ неотложно да напусне офиса ми в Капитолия. "

" Това изпъждане е внезапно отклоняване от традицията ", сподели Пелоси. „ Като ръководител дадох на някогашния ръководител Хастерт доста по-голям пакет от офиси за толкоз дълго, колкото той пожелае. Офисното пространство няма значение за мен, само че наподобява е значимо за тях. Сега, когато новото републиканско управление уреди това значимо има значение, да се надяваме, че ще се заемат с това, което е в действителност значимо за американския народ. вземете движимостите си в този миг. "

Хойър, който е бил водач на болшинството в Камарата на представителите и е един от най-високопоставените членове на Конгреса, също е бил изпъден от скрития си офис, удостовери старши чиновник пред CBS News.

Не е ясно за какво двамата демократи бяха изхвърлени от офисите си във вторник вечерта, само че изгонването пристигна единствено часове след историческото гласоподаване, което в профил Маккарти като представител, първият път в историята, когато представител беше отхвърлен от гласоподаване. Осем републиканци гласоподаваха против Маккарти, присъединявайки се към всички демократи, които Маккарти упрекна във вторник вечерта, че не са го подкрепили.

" Мисля, че през днешния ден беше политическо решение на демократите ", сподели Маккарти. „ И мисля, че нещата, които са правили в предишното, нараниха институцията. “

В изява в „ Face the Nation “ в неделя Маккарти сподели, че конгресменът Мат Гетц – който управлява протеста против него – се обърна към демократите, с цел да го смъкна.

Но Маккарти разчиташе на поддръжката на демократите единствено няколко дни по-рано, когато предложи продължаваща резолюция за финансиране на държавното управление до 17 ноември, предотвратявайки затварянето на държавното управление в последния миг. Въпреки че получи поддръжка от всеки демократ в Камарата на тази продължаваща резолюция, Маккарти сподели в „ Face the Nation “, че „ демократите се пробваха да създадат всичко допустимо, с цел да не го оставят да мине “.

Тази поява в " Face the Nation " може да е изиграла роля в рухването му. Преди гласуването за отстраняването му, представителят на Демократическата партия Илхан Омар сподели, че клип от негово изявление за " Face the Nation " е пуснат на срещата на фракцията на Демократическата партия.

„ Това продължение да бъдеш лъжец е да бъдеш някой, който лъже; някой, който явно няма власт над действителността “, сподели Омар във вторник. „ Знаем, че предложихме повече от гласовете като демократи, с цел да приемем CR, в сравнение с неговата лична конференция. Той не можа да даде гласове за личния си CR. Демократите избавиха ситуацията. И той излиза по малкия екран часове по-късно и споделя, че републиканците са го създали, Републиканците водеха, което е полуда. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР