Двама белгийски военнослужещи от ВВС са били арестувани в сърцето

...
Двама белгийски военнослужещи от ВВС са били арестувани в сърцето
Коментари Харесай

Заловиха двама военни с 200 патрона за автомати в европейското сърце на Брюксел

Двама белгийски военнослужещи от Военновъздушни сили са били задържани в сърцето на европейския квартал на Брюксел за владеене на муниции при халюцинационен случай, който значително е останал неусетен предходната събота, заяви представител на прокуратурата в Брюксел, съобщи " Политико ", на коъто се базира Българска телеграфна агенция.

Свидетели от мястото на събитието описаха, че арестите са осъществени в непосредствена непосредственост до седалището на Европейската комисия, на улица " Архимед ", в апартамент, намиращ се наоколо до кафене " Берлемон ", обичано място на чиновници от европейските институции.

" Двамата души бяха арестувани, изслушани от полицейските служби и по-късно бяха освободени ", съобщи представителят, потвърждавайки известия от белгийските медии.

Говорителят не беше " в положение да удостовери произхода на посочените муниции " и съобщи, че " следствието (продължава) ", с цел да се откри от кое място са пристигнали патроните.

Според фламандския ежедневник " Нювсблад " поданици са видели двамата мъже да стрелят с огнестрелно оръжие от отворен прозорец и са се обадили в полицията. Оказало се, че оръжията са въздушни револвери, открила полицията. Но при претърсването полицията разкрила над 200 боеприпаса, " предопределени за автомати, употребявани от белгийските войски ", оповестява " Нювсблад ".

В изказване за " Политико " белгийската министърка на защитата Людивин Дедондер съобщи, че няма да прави " съответни изказвания " по случая, защото сега той се проверява както от нейното министерство, по този начин и от правосъдните служби.

През последните години белгийските военни нееднократно са били подлагани на съществени рецензии поради непозволени дейности на някои техни членове или техни връзки с извънредно десни групи, показва " Политико ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР