Двама български боксьори направиха дебют в WSB професионалните серии на

...
Двама български боксьори направиха дебют в WSB професионалните серии на
Коментари Харесай

Двама българи направиха дебют в профисериите на АИБА

Двама български боксьори направиха дебют в WSB професионалните серии на Международната боксова асоциация (АИБА). Своите първи мачове за тима на Италия (Italia Thunder) нощес в Милано изиграха националите ни Кирил Русинов в кат. до 60 кг и Благой Найденов при 81-килограмовите. За страдание и двамата ни боксьори претърпяха загуби, а и отборът, за който се състезаваха, отстъпи пред отбора на Англия (British Lionhearts) с 1-4 в мач от група В.

Русинов бе надигран от бронзовия медалист от международното през 2015 година Дмитрий Асанов с 3:0 (50:45, 50:45, 50:45), откакто и в петте рунда тримата съдии дадоха безапелационното си желание за представителя на Беларус. Асанов има още една победа на огромен конгрес над български боксьор – на Европейските олимпийски игри в Баку през 2015 година той отстранява на 1/4-финалите Стефан Иванов преди да стигне до сребърния орден в кат. до 56 кг.



Найденов пък имаше за противник добре познатия у нас Джоузеф Уард от Ирландия, сребърен медалист от последните две международни шампионати и троент европейски първенец. Българският юношески олимпийски първенец от Нанджин 2014 отстъпи също с 0:3 (45:50, 45:50, 45:50) в първия си мач за италианския отбор.

На фотосите Кирил Русинов и Благой Найденов са с персоналните си треньори - надлежно Александър Александров и Борислав Бояджиев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР